Yaşam

Bayraklı Belediyesinden çocuklara ağız ve diş sağlığı dersi

Bayraklı Belediyesi Ağız ve Diş Sıhhati Haftası münasebetiyle okullarda bilgilendirme eğitimleri düzenledi. Hafta boyunca sürecek derslerde çocuklara diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması ve ağız sıhhatinin değeri anlatılacak. Lider Sandal, “Çocuklarımız için üzerimize düşeni her zaman yapacağız” dedi.

DİŞ FIRÇALAMANIN KIYMETİ ANLATILDI

Çocukların küçük yaştan itibaren diş fırçalama alışkanlığı kazanması, ağız ve diş sıhhatine ehemmiyet vermesi için çalışmalar yapan Bayraklı Belediyesi Sıhhat İşleri Müdürlüğü’ne bağlı diş doktorları okullarda bilgilendirme dersleri düzenledi. Ağız ve Diş Sıhhati haftası kapsamında öğrencilerle yarımşar saatlik bilgilendirme toplantılarında bir ortaya gelen diş doktorları, okulların yine açılmasıyla birlikte çocuklara diş sıhhatinin ehemmiyeti ve bu mevzuda yapmaları gerekenleri anlattı. Ayrıyeten çocuklara, diş fırçalamanın değerini vurgulayan doktorlar; üstünde diş fırçalama çizelgesinin yer aldığı küçük el kitapçıkları dağıttı. Uygulamanın hafta sonuna kadar ilçe genelindeki ilkokullarda süreceği söz edildi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Bayraklı Belediye Lideri Serdar Sandal, “Toplum sağlığı ve özellikle çocuklarımızın gerek kişisel gelişimleri, gerekse genel sağlık durumlarıyla ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Ağız ve diş sağlığı konusunda çocuklarımızın erken yaşta alışkanlık kazanması çok önemli. Bu konuda Bayraklı Belediyesi olarak biz de üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu