Dünya

Dünya Türk İş Konseyi Kongresi İstanbul’da yapılacak

Dünya Türk İş Kurumu (DTİK), 15-16 Eylül tarihlerinde İstanbul’da Türk diasporasının en başarılı isimlerini dünyaya tanıtacak.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında faaliyet gösteren ve başkanlığını DEİK Lideri Nail Olpak’ın yaptığı DTİK, Türk iş dünyası için çok önemli bir etkinlik daha düzenlemek için harekete geçti.

Konsey, yurt dışında başarılı ve girişimci ruhu olan ve Türkiye’yi uluslararası arenada etkin kılmaya çalışan Türk girişimciler ile uluslararası şirketlerin karar sistemlerinin başında yer alan Türk profesyonellerini bir araya getirmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu kapsamda DTİK tarafından 15-16 Eylül tarihlerinde İstanbul’da “Dünya Türk İş Konseyi Kongresi” düzenlenecek.

Yurt dışında yerleşik Türk iş dünyası nezdinde ticari ve ekonomik faaliyetlerini geliştirerek Türk lobisini yurt dışında geniş kitlelere yaymayı hedefleyen DTİK, Türkiye’ye öncülük eden Türk girişimcilerin sorunlarını analiz etmek amacıyla hayata geçirdiği faaliyetlere bir yenisini daha ekleyecek. dünyada yerleşik bir hayat ve Türkiye’nin yurtdışındaki imajını yükseltmektir.

3.000 diaspora temsilcisini bir araya getirecek.

Yurt dışında yaşayan Türk asıllı ve Türkiye dostu üst düzey iş insanları, uluslararası şirketlerin yöneticileri, girişimciler, ekonomistler, uzmanlar, sanatkarlar, sporcular, siyasetçiler, bürokratlar ve akademisyenlerin katılacağı DTİK Kongresi, yaklaşık 3.000 kişiyi bir araya getirecek. diaspora temsilcileri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılması planlanan kongreye Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yanı sıra çok sayıda üst düzey ismin katılması bekleniyor.

Etkinliğe Türk Devlet Teşkilatı (TDT) ülkelerinin ticaret ve ekonomiden sorumlu bakanlarının da katılması planlanıyor.

Kongrenin Türkiye’nin dış ticaretine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Dünya Türk İş Konseyi tarafından bu yıl 4.’sü 2009, 2011 ve 2016 yıllarında 80 ülkeden 2.000’den fazla Türk girişimci ve profesyonelin katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Dünyanın dört bir yanından Türkiye kökenli ve Türkiye dostu binlerce diaspora temsilcisini yurt dışına getirmek için hummalı çalışmalar devam ediyor.

DTİK’in yurt dışında yaşayan Türk kökenli ve Türkiye dostu iş insanları arasında uyum ve ağ oluşturmayı amaçlayan kongrenin, bu amaca yönelik olarak Türkiye’nin dış ticaretine değerli katkılar sağlaması bekleniyor.

Diasporanın karşı karşıya olduğu sorunlar ve fırsatlar tartışılacak

Türk diasporası temsilcilerinin buluşma noktası olan DTİK Kongresi’nde Türk diasporası için fırsatlar ve diasporanın karşılaştığı sorunlar masaya yatırılacak. Bu sorunlar deneyimli girişimciler, uzmanlar, akademisyenler ve kamu kurumlarının temsilcileri tarafından tartışılacak ve diaspora stratejileri üzerine paneller düzenlenecektir.

Ayrıca dünyanın dört bir yanından “ikili iş görüşmeleri” ile katılan Türk girişimcilerin hem kendi aralarında hem de yurt içindeki muadilleriyle iş birliği ve katılımın sağlanmasına zemin oluşturacak.

Kongreye Türk iş dünyasının yurtdışında yerleşik girişimcileri, ticari kuruluşlar, uluslararası şirketlerde üstün başarılara imza atmış Türk kökenli ve Türkiye dostu yöneticiler, ekonomistler, uzmanlar, siyasetin üst düzey temsilcileri, bürokratlar ve akademisyenler katılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu